Foto: HRTPet sati bilo je dovoljno da nas ministar zdravlja Rajko Ostojić iz bajke "usuglašeni stav koalicije je kako sve žene i svi parovi imaju pravo na umjetnu oplodnju", vrati tamo gdje on i ostali neusuglašeni smatraju da nam je i mjesto.


"Ministre, znači li ovaj prijedlog da će se umjetnoj oplodnji moći podvrgnuti žene koje nemaju partnera? Znači li to da će lezbijski parovi mogu u budućnosti moći imati djecu?", pitala je smjerna novinarka Dnevnika HTV-a, Katarina Čakarun. Glas joj je zadrhtao, osnažio kad ga je upitala za lezbijke.

"Ma ne, to definitivno ne znači", stresao se ministar zdravlja, "u krajnjem slučaju to je prerano pitanje."

Pitala je Čakarun i jesu li izdali birače, što će s neslaganjem Crkve i konzervativnih građanskih inicijativa. Ostojić se brani kako "usuglašeni stav koalicije da sve žene i svi parovi imaju pravo na umjetnu oplodnju" nije konačno rješenje, nego tek prilog za javnu raspravu.

Vlada predviđa da će ta tzv. javna rasprava trajati 20 dana, a onda će oni Saboru poslati svoj prijedlog. Sabor ima zadnju riječ. Amen.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.