Nakon jučerašnje vijesti o tome kako Crkva na kioscima Tiska i u Konzumovim prodavaonicama dijeli letke (u kojima građane "upozorava na opasnosti zdravstvenog odgoja u školama", danas je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije potvrdio da su to napravili u suradnji s Agrokorom.

U priopćenju su potvrdili da se "sa željom da o važnim informacijama informira što veći broj vjernika letak s informacijama o zdravstvenom odgoju distribuira na više mjesta", a spremni su ga i dostaviti "svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima". Kompletan tekst njihova letka pročitajte ovdje.

"Vršeći svoju zadaću brige o dobru svojih vjernika, ali i o dobru svakog čovjeka, Crkva ima dužnost i pravo koristiti se sredstvima informiranja i distribucije informacija", stoji u priopćenju koje je Tiskovni ured objavio noćas radi upita o letcima koji su se jučer pojavili na više prodajnih mjesta.

"Crkva je uvijek otvorena za dijalog kako bi se o važnim temama za društvo, a što uvođenje zdravstvenog odgoja jest, progovorilo sa svih strana i u konačnici donijeli oni zaključci koji će donijeti najviše dobro kako pojedincu tako i društvu u cjelini", ističe se u priopćenju.

Pomoćni biskup zagrebački, msgr. Ivan Šaško, najavio je početkom prošlog tjedna da će se u božićno vrijeme u crkvama dijeliti letci s pitanjem vjernicima slažu li se obitelji sa zdravstvenim odgojem kakav je najavljen te će se roditeljima ponuditi legitimne mogućnosti.

U tim letcima roditelje i vjernike se poziva da u školama izraze svoje neslaganje sa zdravstvenim odgojem Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te da traže mogućnost izbora programa u skladu sa svojim životnim vrijednostima. Spornim smatraju dijelove iz predložene literature koji se, među ostalim, bave pitanjem masturbacije, pornografije, homoseksualaca, rodne ideologije.

Inače, Agrokor je bio među tvrtkama koje nisu željele sudjelovati u našoj prošlogodišnjoj temi o gay-friendly poslodavcima u Hrvatskoj.

Ova crkveno-trgovačka akcija otvara niz pitanja na koje hrvatska javnost treba hitne odgovore: je li Crkva platila Todoriću raspačavanje letaka; ako jest, koliko? Je li to učinila novcem koje dobiva od svih poreznih obveznika? Ako nije platila Todoriću, znači li to da je veletrgovac konačno ušao u političku kampanju skriven iza skuta Crkve?

 

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.