Foto: ArhivaOvogodišnji Beograd Pride s pripadajućim manifestacijama trebao bi se održati od 20. do 29. rujna, a šetnja kroz centar Beograda planirana je za 28. rujna.

Predstavnici organizacijskog odbora "Parade ponosa 2013" razgovarali su s predstavnicima Ureda za ljudska i manjinska prava o organizacijskim detaljima Pridea.

Kako je rekao Goran Miletić, regionalni direktor organizacije Civil Rights Defenders i jedan od organizatora beogradskog Pridea, u narednom periodu očekuju razgovore i s premijerom Ivicom Dačićem, potpredsjednikom vlade Aleksandrom Vučićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, javlja B92.

"To znači da policija ima dovoljno vremena da zajedno s nama organizatorima pripremi Pride 2013 . kako ne bi bilo nikakvih iznenađenja i argumenata da se s pripremama počelo kasno", kazao je.

Na pitanje da li ove godine očekuje veću podršku vlasti, Miletić kaže da podrška institucija i ministara već postoji. "Međutim, kad je riječ o Povorci ponosa, uvijek sve ovisi o jednoj ili dvije osobe u državi i čini mi se da će tako biti i ove godine", dodao je.

Na pitanje vjeruje li hoće li ove godine Pride biti održan, odgovorio je potvrdno: "Bit će puno događaja koji će biti bolji i vjerujem da će sve proći bez incidenata. Što se tiče same povorke, to je nešto što ne možemo napraviti bez pomoći policije i ja se nadam da će vlast , premijer i prvi potpredsjednik shvatiti da su to i međunarodne obveze Srbije, kao i obveze prema Ustavu i da će to konačno ispoštovati", poručio je Miletić.

Podsjetimo, Beograd Pride je i  2011. i 2012. godine u posljednji čas otkazan "iz sigurnosnih razloga".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.