Foto: GlaadNa putu prema postizanju potpune jednakosti, GLAAD je pokrenuo novu medijsku kampanju kojom želi okupiti što više saveznika.

Kampanju su nazvali „Coming Out for Equality“ i usmjerili ju na sve javne osobe koje podržavaju bračnu jednakost, ali nisu LGBT orijentacije.

Iz organizacije smatraju da se nalazimo u povijesnom razdoblju te da će se uključivanjem poznatih osoba u kampanju lakše približiti tematika bračne jednakosti ostalim građanima, kao i prikupiti velik broj podržavatelja, odnosno saveznika.

Inicijativa je tek krenula. a do sada su svoju podršku dale uglavnom osobe iz svijeta sporta i showbizza. Među njima su: Jackie Chan, Giada De Laurentiis (Food Network), DeRay Davis (21 Jump Street), Hudson Taylor, Jaime King (Hart of Dixie), Jason Alexander (Seinfeld), Kristen Johnston (The Exes), Tamala Jones (Castle) i Pauley Perrette (NCIS).

Posljednja koja je 'izašla iz ormara' u svrhu kampanje bila je Sarah Shahi (Carmen u seriji „The L Word“), poručivši da je „svjesna da se nije lako outati i reći svijetu tko si“, ali i da je „upravo zato važno izaći iz ormara, ne samo kao gej osoba već kao saveznik“.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.