Foto: HRTSudeći prema rezultatima istraživanja Promocije Plus o raspoloženju građana prema referendumu o unošenju definicija braka u Ustavu Republike Hrvatske, takav bi referendum završio porazom građanske Hrvatske.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1300 ispitanika, od kojih bi 44,9% sigurno izišlo na referendum da se održava narednog vikenda, a vjerojatno bi izišlo i još 10,2%.

Od ukupne populacije 55,3% bi htjelo da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, a među sigurnim i vjerojatnim glasačima udio takvih je čak 68,7%.

Podaci o istraživanju Promocije Plus objavljeni su u večerašnjem Dnevniku HRT-a. Što e tiče ostatka anketiranih, 12,1% njih kazalo je da vjerojatno ne bi izišlo na referendum, a 26,6% sigurno ne bi, dok je neodlučnih 6,8%.

Protiv potencijalne ustavne odredbe u ukupnoj populaciji glasovalo bi 31,1% građana, a njih 13,6 posto ne zna bi li zaokružili "da" ili "ne". Među sigurnim i vjerojatnim glasačima njih 25% glasovalo bi protiv definicije braka kao zajednice muškarca i žene.

Podsjećamo da za nacionalni referendum nažalost nije važna izlaznost, već odlučuje većina onih koji se referendumu odazovu.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.