Foto: arhivaRepublika Hrvatska službeno je postala partner Globalnog fonda za jednakost i time se obvezala štititi prava LGBT osoba diljem svijeta.

 Global Equality Fund poseban je program Državnog tajništva SAD-a za globalnu partnersku inicijativu, koji je 2011. pokrenula državna tajnica Hillary Clinton. Cilj programa je zagovarati prava lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba diljem svijeta, putem privatno-javnog partnerstva.

SAD su pozdravile članstvo Republike Hrvatske koja je sad ušla u klub devet zemalja, tri privatne zaklade i dvije korporacije. Otkako je osnovan, Fond je uložio više od 7,5 milijuna dolara u organizacije civilnog društva u više od 50 država diljem svijeta, s ciljem povećanja zaštite ljudskih prava LGBT osoba.

Američki državni tajnik John Kerry, prošle je sudjelovao na tematskom sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, koji se odnosio na LGBT problematiku, i izjavio da su "ulaganja Fonda pomogla spriječiti uvođenje diskriminatornih zakona koji idu na štetu ljudskim pravima i otežavaju rad organizacijama civilnog društva koje se bave zaštitom ljudskih prava".

Američki državni ured pozdravio je članstvo RH te se veseli nastavku suradnje sa svim partnerima Globalnog fonda za jednakost i daljnjoj zaštiti LGBT prava u cijelom svijetu.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.