Prošlo je tjedan dana otkako je u Pennsylvaniji ukinuta ustavna zabrana sklapanja istospolnih brakova, a otada parovi svakodnevno pristižu pred matičare.

Zakon koji je uveden 1996. definirao je brak kao zajednicu između muškarca i žene, a ukinut je prošlog utorka kad je okružni sudac, John Jones, presudio u korist bračne jednakosti, javlja Pink News.

Podršku ovoj odluci dao je i republikanski predstavnik iz Pennsylvanije, Charlie Dent, koji je tako postao šesti republikanski zastupnik u kongresu koji daje podršku bračnoj jednakosti. "Život je prekratak da bismo zahtijevali od vlade da brani sreću dvjema odraslim osobama. U razgovoru sa svojom obitelji shvatio sam da oni već gledaju tako na život", kazao je Dent.

Citirao je suca Jonesa i rekao da će "u budućnosti nestati izraza 'istospolni brak' te će se koristiti samo izraz 'brak'". "Kao republikanac, cijenim jednakost, osobnu slobodu i ograničen utjecaj vlade na naše živote. Vjerujem da bi se ova filozofija trebala primijeniti i na pitanje braka", dodao je.

Prije Denta, podršku bračnoj jednakosti dalo je još pet republikanaca: Rob Portman iz Ohija, Mark Kirk iz Illinoisa, Lisa Murkowski iz Aljaske, Ileana Ros-Lehtinen sa Floride i Richard Hanna iz New Yorka. Oni su jedini republikanci koji daju javnu podršku istospolnim brakovima, dok njihovi kolege i kolegice i dalje stoje pri mišljenju da je brak rezerviran samo za muškarca i ženu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.