Kako bi proslavili deset godina otkako je prva država u SAD-u, Massachusetts, uvela bračnu jednakost, organizacija Freedom to Marry, naručila je djelo od pjesnika Richarda Blanca (koji je autor i inauguracijskog govora Baracka Obame u 2013.) za proslavu godišnjice.

Pjesma, naslovljena "Until We Could“, objavljena je uz prigodni video, a deklamiraju glumci Robin Wright i Ben Foister, izvještava The Daily Beast.

U pjesmi se spominje povijest borbe za LGBT prava, od prvih prosvjeda, organiziranih povorki do konačno, bračne jednakosti. "To je tema u koju vjerujem i htio sam biti dio te priče“, tvrdi Blanco, prvi gej autor koji je pisao inauguracijski govor za predsjednika. "Ljubav je ljubav, brak je brak. I jedno i drugo ima svoje dobre i loše strane“, poručio je.

Borba za bračnu jednakost nije gotova. Dosad je 19 država u SAD-u i okrug Washington D.C. uvelo bračnu jednakost. Otud i u novoj pjesmi stih "Ljubav je pravo reći 'Uzimam' i 'Uzimam' i 'Uzimam'“.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.