U Rijeci je jučer predstavljen LGBTIQ+ centar Druga Rijeka, a novinarima su ga predstavili predsjednik udruge Antonio Kiselić i Mirna Ravnić, koordinatorica za društvene aktivnosti udruge.

Kako sami kažu, udruga Druga Rijeka proizašla je iz potrebe lokalne zajednice za aktivnijim razvojem i angažmanom u području razvoja LGBTIQ+ zajednice na području Primorsko-goranske županije, povezivanjem i umrežavanjem s nacionalnim i internacionalnim LGBTIQ+ organizacijama.

Oko sebe okupljaju stručnjake/inje, pripadnike/ice LGBTIQ+ zajednice i aktiviste/ice s ciljem otvaranja, afirmiranja i povećanja vidljivosti LGBTIQ+ zajednice u Primorsko-goranskoj županiji putem različitih aktivnosti za širu zajednicu, uključujući i onu heteroseksualnu.

Kroz razne aktivnosti radit će na povećanju kvalitete življenja LGBTIQ+ osoba, zalagati se za pozitivne društvene promjene promocijom LGBTIQ+ kulture i povećati njezinu vidljivost u društvu, boriti se protiv diskriminacije i nasilja na osnovi spola, roda, spolnog i rodnog identiteta te se zalagati za zaštitu temeljnih ljudskih i drugih prava i temeljnih sloboda LGBTIQ+ populacije.

Podršku osnivanju udruge dali su riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb i predstavnici HNK Ivana pl. Zajca na čelu s intendantom Oliverom Frljićem, kao i brojne riječke udruge i institucije.

Foto: Druga Rijeka/Facebook

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.