CJ Phillips i Charlie Rainwater, koji sami sebe opisuju kao par "tehno medvjeda" iz Oregona, još su 2008. odlučili kupiti domenu www.JebBushForPresident.com i to sasvim slučajno, kad su iz čiste znatiželje provjeravali postoji li na internetu.

Situacija postaje još zanimljivijom ako se Jeb Bush, kako se očekuje, kandidira za predsjednika 2016., jer taj će se bivši guverner Floride morati zbilja jako potruditi da zaštiti domenu sa svojim imenom.

Phillips i Rainwater ipak imaju nešto drugačije planove - oni će na gorespomenutoj domeni ponuditi edukativne sadržaje o tome kako politika utječe na LGBT obitelji, otkrili su za Huffington Post.

''Zasad se planiramo fokusirati na priče koje će dati realan uvid u to kako zakoni, poput onog koji je nedavno prošao u Teksasu, utječu na život LGBT obitelji. Često nam kolege ili članovi obitelji znaju reći kako neki zakon neće utjecati i na naše živote, no realno doista utječe. Ne želimo biti još jedna protestna stranica, želimo biti relevantni u odnosu na aktualnu socijalno-političku klimu'', kažu.

Ističu kako im je kao stručnjacima poznato da dobro dizajnirana i osmišljena web-platforma itekako može utjecati na mišljenje ljudi.

''To što smo medvjedi samo je dio naših osobnih identiteta, ali moram reći kako je u svijetu visoke tehnologije jako puno medvjeda. Znamo se šaliti kako je internet pokrenut zato što su medvjedi iz svijeta programiranja željeli razmjenjivati fotke'', otkrivaju uz smijeh.

Ovom domenom žele pokrenuti pozitivnu diskusiju, ponuditi edukaciju, te uz davanje različitih mišljenja potaknuti i razumijevanje. Stranica je još u izradi, a par najavljuje objavu sadržaja, kako stoji na stranici, čim nađu vremena.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.