Od ranog jutra hrvatska javnost putem medija i društvenih mreža pozorno prati razvoj situacije s iscrtanom dugom, simbolom LGBT zajednice, i prigodnim natpisima koji su osvanuli na pločniku ispred ulaza u zgradu Hrvatske biskupske konferencije na Ksaverskoj cesti.

U međuvremenu je završio i policijski očevid, a zagrebački su plavci jutros u 9:30 na teren izišli temeljem dojave i utvrdili da "nema elemenata kaznenog djela niti je iscrtani sadržaj uvredljiv". Tko je pozvao policiju, slučajni prolaznik ili biskup, ostaje nepoznato.

Duga je na dotičnoj lokaciji 'preživjela' do ranih poslijepodnevnih sati kad su je isprali djelatnici zagrebačke Čistoće, ali ne po nalogu policije iz koje poručuju da "o tome oni ne odlučuju, riječ je o javnoj površini, nismo izdali takav nalog". Stoga je nalog za uklanjanjem duge ispred HBK zasigurno stigao iz Zagrebačkog holdinga, a jesu li komunalce zvali iz ureda gradonačelnika ili nekog biskupa možemo samo nagađati.

(Foto: Libela)

Inače, na Facebook profilu Bližnji Tvoj, čiji je potpis bio na mailu poslanom na redakcije medija čime je čitava akcija i dospjela u javnost, nenadano se ograđuju od čitave priče: "Mi nismo izveli akciju! Ovo je privremeni profil za dijeljenje informacija sa zainteresiranom javnošću". U svakom slučaju, ova je gerilska akcija kodnog naziva "duga ispred HBK" učinila početak zagrebačkog tjedna sasvim posebnim.

 

 

Mi nismo izveli akciju! Ovo je privremeni profil za dijeljenje informacija sa zainteresiranom javnošću...

Posted by Bližnji Tvoj on Monday, 18 May 2015
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.