Na svečanoj dodjeli nagrada Human Rights Campaign guverner New Yorka, Andrew Cuomo, najavio je konkretne akcije protiv "prakse koja je temeljena na mržnji i suštinski je pogrešna".

Prigodom primanja nagrade National Equality Award na svečanosti organizacije Human Rights Campaign, guverner New Yorka, Andrew Cuomo, najavio je zabranu financiranja "koverzivne terapije" od strane privatnih i državnih zdravstvenih osiguravatelja i zabranio provođenje takve terapije u državnim zdravstvenim ustanovama, piše Guardian.

Cuomo je u svom govoru istaknuo kako je New York već dugo u prvim redovima pokreta za gej prava, a "konverzivnu terapiju" je nazvao "praksom koja je utemeljena na mržnji i suštinski je pogrešna, a protivi se svemu za što se ova država zalaže".

Ta opasna tzv. terapija tjera mlade ljude u ovisnost i na samoubojstvo

Američka udruga psihijatara već se dugo protivi tom "liječenju" seksualne orijentacije, a prema zadnjem izvještaju zaključuju kako je riječ o "neprimjerenoj praksi koja potiče štetne rodne stereotipe".

Mjere kojima se maloljetnici štite od provođenja "konverzivne terapije" od strane ovlaštenih liječnika već su na snazi u Kaliforniji, New Jerseyu i Washington DC-u, a Oregon i Illinois pripremaju slične zakonske mjere.

Predsjednik organizacije Human Rights Campaign, Chad Griffin, pozdravio je odluku guvernera Cuomoa.

"Nijedna mlada osoba ne bi trebala biti prisiljena ili podvrgnuta toj opasnoj takozvanoj terapiji, koja je povezana s time da mladi postaju ovisnici, boluju od depresije, postaju beskućnici, a neki počine i samoubojstvo".

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.