"Pokažimo da smo jaki/e, da se nećemo predati u borbi za dostojanstvo svake osobe, u borbi protiv mržnje i nasilja, u borbi za bolji i ljepši svijet za sve nas", poručuju iz Duginih obitelji u pozivu na okupljanje s početkom u 20 sati ispred muzeja Mimara u Zagrebu, gdje ćemo se u miru i tišini i sa svijećama u rukama prisjetiti žrtava tragedije iz Orlanda.

"Pokolj u Orlandu podsjetio nas je u kakvom svijetu živimo i kakav svijet moramo graditi", ističu Dugine obitelji i pozivaju sve koji mogu doći da se u mislima s obiteljima, prijateljima i prijateljicama poginulih, žrtava homofobije i transfobije u Orlandu, okupe večeras u 20 sati ispred muzeja Mimara i pošalju poruku mira, ljubavi i solidarnosti.

Dugine obitelji, udruga koja okuplja LGBT parove i pojedince koji imaju djecu, žele imati djecu ili se samo žele informirati o izazovima i lijepim stranama planiranja obitelji, navodi kako je cilj ovog mirnog okupljanja i "ukazivanja na napade motivirane homofobijom i transfobijom koja se i dalje događaju diljem svijeta".

Stoga pozivaju sve sudionice i sudionike okupljanja "da na dostojanstven i primjeren način sudjeluju u okupljanju, uz međusobno uvažavanje i poštivanje". Zagreb se ovime našao na listi brojnih gradova u SAD-u i diljem svijeta gdje se održavaju bdijenja za žrtve tragedije iz Orlanda, u kojemu je živote u homofobnom pohodu Omara Mateema na gej klub Pulse izgubilo najmanje 49 osoba.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.