Nakon uzavrelih reakcija javnosti na napad suzavcem dok se u klubu Super Super održavao tematski LGBT party, udruga Zagreb Pride poziva na miran prosvjed protiv nasilja i mržnje.

Prosvjed "Ljubav jest i ostaje jača od mržnje!" najavljen je za ponedjeljak, 13. veljače u 18:00 na Trgu žrtava fašizma, a Zagreb Pride poziva pedere, gejeve, lezbijke, biseksualne i trans osobe, njihove prijatelje i prijateljice, podržavatelje i podržavateljice, sve one koji su dosad šutjeli i šutjele, da dignu svoj glas.

"Sustavna relativizacija govora mržnje i okretanje glave vladajućih od nasilja koje u javnom prostoru, štura generička priopćenja u kojima 'oštro osuđuju svaki oblik nasilja', razni kvazipolitički marginalci koji pozivaju na progon svih koje smatraju nepodobnima. To je naša sadašnjost. Vrijeme je da kažemo: DOSTA!", poručuju.

Pozivaju sve građanke i građane Republike Hrvatske da pokažu kako neće stajati sa strane i gledati kako se temelji ove države urušavaju pod izlikom domoljublja i tradicije.

"Zahtijevamo društvo prihvaćanja, jednakopravnosti i solidarnosti"

"Ne dopustimo da nam ekstremisti i fundamentalisti preotmu domovinu. Kucnuo je čas da budemo neustrašivi i neustrašive, još strastvenije nego što smo bili i bile 2002. godine kad su nas također probali ušutkati suzavcem. Odbijamo živjeti u prošlosti. Odbijamo da sadašnjost bude obilježena mržnjom i nasiljem", stoji u pozivu.

"Naša budućnost ovisi isključivo o nama. Zahtijevamo društvo prihvaćanja, jednakopravnosti i solidarnosti u kojem ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude. Ljubav jest i ostaje jača od mržnje!", završno poručuju, a pojedinosti potražite ovdje.

Uoči mirnog prosvjeda Zagreb Pride će u 10:30 u prostorijama Kuće ljudskih prava (Selska cesta 112c) održati konferenciju za medije, ne kojoj će prezentirati okolnosti događaja uz neposredne očevice i očevitkinje te žrtve tog brutalnog, nasilničkog i homofobnog čina.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.