www.stream-xnxx-porn.com

Regulatorno tijelo za elektroničke medije (REM) u Srbiji zabranilo je emitiranje predizbornog spota predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića, u kojem se sa stadiona čuje skandiranje "Vučiću pederu”, zbog kršenja Zakona o oglašavanju.

Na internetskoj stranici REM-a navodi se kako je odluka donesena zbog niza reakcija nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava LGBT populacije. Utvrđeno je da se na samom kraju spota s televizijskog ekrana u kafiću u kojem se radnja odigrava, u više navrata čuje uzvikivanje sa stadiona "Vučiću pederu”, javlja Politika.

Takvim sadržajem je, kažu, povrijeđena odredba člana Zakona o oglašavanju u kojem se precizira da "oglasna poruka ne smije sadržavati izjave ili vizualno predstavljanje koje se može smatrati uvredljivim”, bez obzira što je u konkretnom slučaju, u spotu predsjedničkog kandidata, skandiranje "potpuno individualizirano".

SPS traži ostavku REM-a zbog zabrane Vučićevog spota

Srpska napredna stranka će spomenutu odluku poštovati, ali smatra i da "očigledno postoji pravilo - zabraniti sve spotove SNS-a". U priopćenju navode kako smatraju da je ta odluka " skandalozna i da pokazuje da i dalje u REM-u sjede oni koji podržavaju bivši dosovski režim pod svaku cijenu. Isto tako kao i danas, zabranili su spot Srpske napredne stranke 2012. godine".

Kritikama se pridružila i Socijalistička partija Srbije, ocijenivši odluku REM-a kao ideološku.

"REM se zabranom ponio ne kao regulatorno tijelo, nego kao ideološka komisija iz vremena staljinističkih čistki, što nije čudno s obzirom na to da se 'dosovci', kojih je najviše među članovima REM-a, ne znaju drugačije ponašati", navode i dodaju kako se time direktno miješaju u kampanju, i to za račun svojih kandidata, jer, tvrde, "oni bi Srbiju vratili u vrijeme zabrana i moralno-političke podobnosti"

"Ovaj skandal može se riješiti samo na jedan način - ostavkom svih članova REM-a”, poručili su.


Zabranjeni Vučićev spot još uvijek je, zasad, dostupan na YouTubeu

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.