Na društvenim su se mrežama pojavile fotografije paljenja zastava duginih boja na kojima piše "Mama i mama" te "Tata i tata" na županijskom dječjem karnevalu u Kaštel Kambelovcu. Kontradiktorna je to praksa onih koji djecu žele do daljnjeg skrivati od postojanja LGBT osoba, ali im istodobno i naturivati mržnju prema njima kao dio kućnog odgoja.

Kao kulminacija maškara, odnosno karnevala, pali se "krnjo", simbol nečeg što je u protekloj godini nanijelo najviše nepravde i zla, najvećeg krivca za ljudsku nesreću, najvećeg neprijatelja.

Obično krnjo bude najomraženiji političar ili poduzetnik, no ove godine najnegativnije osobe u Hrvatskoj bile su Dugine obitelji, udruga koja je izdala prvu hrvatsku LGBT slikovnicu. Barem tako misle oni koji su na županijskom dječjem karnevalu u Kaštel Kambelovcu zapalili zastavu duginih boja. Slikovnica koja do Dalmacije vrlo vjerojatno nije nikad fizički ni pristigla toliko je utjecala na male Kaštelane da su se njihovi roditelji odmah morali pobuniti protiv knjige koja, koliko je puta potrebno reći, ne služi kao bilo kakva propaganda, već samo kao poruka djeci da LGBT obitelji postoje i da su jednake kao i svaka druga obitelj.

palez01

Ovakav čin zapravo samo potvrđuje koliko su slikovnice poput ove Duginih obitelji potrebne jer ukazuju na nevjerojatan paradoks.

Naime, isti ljudi koji se žustro protive bilo kakvom spominjanju LGBT osoba u nastavnim programima, koji zaziru od toga da im djeca čuju bilo što objektivno, točno i nediskriminacijsko o seksu, masturbaciji, kontracepciji i homoseksualnosti govoreći da su djeca za to premala i da je to propaganda nemaju problema još mlađima nametati subjektivne, netočne i diskriminatorne stavove i širiti lažnu propagandu koja prikazuje samo jedan pogled na problem, i to onaj potpuno iskrivljeni.

palez02

Na području vjekovno poznatom po korupciji, na predivnom plavom moru u kojem se stanovnici svako toliko ne smiju kupati zbog zagađenja fekalijama, pored spomenika propaloj hrvatskoj industriji, pod nedovršenim fasadama kuća u kojima rastu sretna i tolerantna djeca stameno stoje jedan grad i sedam mista koje veže mržnja ista, a pogotovo mjesto, sam kraj kojem se tepa dosjetljivom uzrečicom "Kurve, novac – Kambelovac" Dugine obitelji nesumnjivo su najveći problem.

Snimka paljenja krnje ilitiga fasnika nakon osude na DJECIJEM karnevalu u Kastelima. Be advised - mozda vas prodje jeza.

Posted by Random Toni on Sunday, 4 February 2018

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

+6 # obavezno 2018-02-04 17:38
Tolikom brzinom cu se provesti preko granice da ce mi kaznu morati dati u - Danskoj.
Odgovori | Report to administrator
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.