Vijeće londonske gradske četvrti Ealing (Zapadni London) zabranilo je na tri godine prosvjede pred klinikom u kojoj se obavljaju pobačaji, javljaju britanski mediji.

Vijećnici su odluku donijeli javnim glasanjem, a zabrana prosvjeda dogodila se nakon višemjesečne rasprave kako žene koje obavljaju pobačaje u klinici Marie Stopes zaštititi od zastrašivanja i uznemiravanja od agresivnih pro-life aktivista koji opsjedaju tu kliniku.

Upale na glasanje

Zbog tih stalnih opsada, zastrašivanja i uznemiravanja žene četvrti Ealing pokrenule su peticiju za zabranu prosvjeda i vijećnici se nisu na nju mogli ni htjeli oglušiti.

Pro-life aktivisti pokušali su spriječiti zabranu, a dvije njihove uzrujane aktivistkinje upale su kod glasanja i tražile od vijećnika da ne zabrane prosvjede.

Prostor oko klinika za pobačaje postao je u Ealingu tzv. sigurna zona pred kojom se prosvjedi ne smiju održavati. Prosvjedi su zabranjeni u krugu od 100 metara od klinike Marie Stopes, Zabranjeno je vikanje, nošenje transparenata, puštanje snimki koje se tiču abortusa. Tko se na zabranu ogluši, može biti uhapšen ili novčano kažnjen.

Pacijenticama govorili da će ih progoniti duhovi njihovih fetusa

Pro-life aktivisti najavili su snažan nastavak akcija kojima će, uvjereni su, primorati Vijeće Ealinga da promijeni svoju odluku.

John Hansen-Brevetti, voditelj kliničkih operacija klinike Marie Stopes izjavio je kako su pro-life prosvjednici njihovim pacijenticama govorili da će ih duhovi njihovih fetusa progoniti, šaptali im "mama, nemoj me ubiti", zasipali ih krunicama, pokazivali im goleme fotografije fetusa, zastrašivali ih, vikali im da su ubojice,...

Hansen-Brevetti izrazio je nadu da će prosvjedi pred klinikama za pobačaje uskoro biti zabranjeni u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.