Nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić svoju je ovogodišnju božićnu pastirsku poruku posvetio udomljavanju i posvajanju djece, a tijekom susreta s novinarima slavonskih redakcija postavljena su mu i neka očekivana pitanja o istospolnim parovima.

Hranić se, tako, raspričao o stanju u domovima za nezbrinutu djecu, vukao paralele s Isusovim rođenjem i požalio se na negativne demografske trendove. Jedan od problema po njemu jesu "previše egoizma, sebičnosti i komocije" zbog čega su "obitelji male, s malo djece".

Novinare je zanimao i njegov stav o nastavku zabrane istospolnim zajednicama da udomljavaju djecu, na što je kazao kako one time nisu diskriminirane. "Ja bih htio igrati nogomet za Hrvatsku i zabijati golove. Jesam li diskriminiran zato što me neće uzeti izbornik kad se prijavim? Dijete je utjelovljenje ljubavi oca i majke i zato treba prisutnost njih oboje", rekao je, kako stoji u Telegramovu prijenosu Hinina izvještaja.

Dijete zaslužuje "normalnu obitelj"

Dobri nadbiskup imao je potrebu naglasiti kako nije ni protiv koga, da poštuje dostojanstvo svake ljudske osobe, da je svjestan kako su osobe s homoseksualnim sklonostima često doista diskriminirane te da mu je neprihvatljivo da netko trpi nasilje samo zato što ima takve sklonosti, "osim ako to baš prakticira u javnosti i izaziva tu istu javnost, onda to mogu – ne odobravam – ali mogu razumjeti".

"Žalosti me kad čujem da netko samo zbog svojih sklonosti doživi nasilje. To nije put, ali s druge strane, moramo voditi računa o dobrobiti djeteta. Ako ono mora otići od svojih bioloških roditelja, onda to dijete zavrjeđuje normalnu, običnu, prosječnu obitelj koja počiva na bračnom zajedništvu oca i majke", poručio je završno Hranić o toj temi, još jednom ponizivši LGBT manjinu, u pravom božićnom duhu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.