Zagreb Pride ponovno provodi terensko istraživanje o iskustvu diskriminacije, zločina iz mržnje i nasilja nad LGBTIQ osobama u Hrvatskoj.

Tema istraživanja je iskustvo diskriminacije, zločina iz mržnje i nasilja prema LGBTIQ osobama, ali čak i ako vi sami niste doživjeli diskriminaciju ili nasilje, važno je da ispunite upitnik. Sve što je za to potrebno jest da se identificirate kao LGBTIQ osoba, imate više od 16 godina te da ste u nekom razdoblju od 2013. godine živjeli ili trenutačno živite u Hrvatskoj.

Cilj ovog istraživanja jest bolje razumjeti svakodnevicu, vrijednosti, stavove i poteškoće s kojima se suočavaju LGBTIQ osobe. Prikupljeni podaci pomoći će poboljšanju kvalitete života svih LGBTIQ osoba, naših obitelji, prijateljica i bližnjih u Hrvatskoj, ali i društva u cjelini. Cilj je prikupiti odgovore od 1000 ljudi iz cijele Hrvatske, a svatko od vas svojim iskustvima može pridonijeti kreiranju novih politika od zajedničkog interesa.

Zbog osiguravanja vjerodostojnosti rezultata, sudjelovanje u istraživanju nije moguće putem interneta. Za pravilno ispunjavanje upitnika potrebna je prisutnost posebno upućenog ispitivača/ice koji će ti pročitati pitanja i objasniti eventualne nejasnoće.

Istraživanje će se provoditi u uredu Zagreb Pridea te u drugim prijateljskim i sigurnim prostorima u Splitu i Rijeci. Više detalja o sigurnim mjestima možete pronaći u nastavku.

Istraživanje je anonimno, što znači da se vaši odgovori ni na koji način neće moći povezati s vama. Također, upitnicima će imati pristup samo one osobe koje rade na ovom istraživanju. Kako bi se dodatno zajamčila anonimnost, za sudjelovanje nije potrebna prijava, a ispunjavanje traje oko 20 minuta.

Podsjetimo, Zagreb Pride je posljednje ovakvo istraživanje, "Brutalna stvarnost", proveo 2013. godine, a rezultate možete pogledati ovdje.

Želite li sudjelovati u istraživanju i trenutačno ste u Zagrebu ili okolici, javite se Zagreb Prideu na telefon 01 580 6560, e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem njihove Facebook stranice. Možete doći i u njihov ured na Trešnjevci (Andrije Žaje 43A), gdje upitnik možete ispuniti od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 18 sati ili prema dogovoru. Za sve koji su u Rijeci ili okolici, za ispunjavanje upitnika javite se Udruzi Lori na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Za ispunjavanje upitnika u Splitu pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.