Već pomalo zaboravljena udruga Vigilare Johna Vice Batarela ovih dana ponovno traži sunce na medijskom nebu, pa su se u paketu okomili na Dugine obitelji, HRT i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Raspisali su peticiju za" zaustavljanje homo-propagande državne televizije“ jer je HRT u subotu prijepodne prikazao kratki dokumentarni film "Janina dugina obitelj" o tinejdžerici iz Njemačke koja dolazi iz rastavljene obitelji, a kojoj je mama lezbijka i živi s partnericom, dok tata ima djevojku.

Naravno, djevojčica, ali ni njezin mali brat i tata nemaju nikakav problem s tim što je mama lezbijka i podržavaju je. Štoviše, cijela obitelj zajedno odlazi na Povorke ponosa pa i u crkvu, a Jana i brat po tjedan dana sretno žive kod mame ili tate.

Djeca se "izručuju" homoseksualcima i lezbijkama (?!)

I upravo u tom dokumentarcu te činjenici da je predsjednik Milanović nedavno primio predstavnike Duginih obitelji i izrazio im podršku, Batarelo i njegov Vigilare vide najgoru moguću prijetnju hrvatskim obiteljima. Dakle, prema Vigilareu i Batarelu, prijetnja hrvatskim obiteljima nisu pandemija koronavirusa, izolacija, nezaposlenost i gospodarska kriza, potres i korupcija nego - dugine obitelji.

Tvrde da HRT "preko homoseksualnog sadržaja želi ‘skuhati’ našu djecu i cijelo društvo te nametanjem homo-propagande, normalizirati ono što je neprirodno i nastrano" dok "Milanović podržava zahtjeve da se već traumatiziranu djecu iz domova izručuje homoseksualcima i lezbijkama na udomljavanje i posvajanje".

Janaimame

Vigilare smatra da je to protivno Ustavu i da uvodi "homo-ideologiju u sve hrvatske zakone" te je pozvao sljedbu da potpišu dopis HRT-u i Milanoviću sa zahtjevom da "prestanu nametati homoseksualnu ideologiju i promicati fake (lažne) ‘obitelji’" i usput priprijete da će prestati plaćati HRT pretplatu.

"Možda hrvatskim homofobima treba stručna pomoć da konačno iziđu iz ormara"

Daniel Martinović, koordinator udruge Dugine obitelji ističe kako je žalosno je vidjeti da u ovo doba pandemije i krize koja je zahvatila cijeli svijet, kad svi trebamo biti solidarni jedni s drugima, ti ljudi aktivno rade na tome da stvaraju podjele u društvu i ulažu  vrijeme i energiju u izradu web stranica, peticija i sličnih aktivnosti koje na kraju krajeva nemaju neke zamjetne rezultate osim toga da ih mi među nama komentiramo.

"Iskreno, postaje nam malo zabrinjavajuća  opsjednutost tih organizacija LGBTI temama. Svako toliko osniva se neka nova 'građanska' inicijativa koju čine uvijek isti ljudi, kopiraju se poljske organizacije i njihova retorika, i tako se recikliraju jedni te isti 'argumenti' protiv LGBTI osoba i njihovih obitelji koje slušamo već 10 godina", naglašava Martinović.

Dodao je i kako je sad već zbilja teško povjerovati kako tolika opsjednutost nije zbog nekih osobnih razloga.

"Možda tim ljudima treba podrška oko toga da izađu iz ormara i normalno žive svoju seksualnost? Dugine obitelji i dalje održavaju grupe podrške, trenutačno ih vodimo online, pa, eto, ukoliko netko od njih ima potrebu u sigurnom prostoru razgovarati o svojim frustracijama i problemima, naše stručne osobe će ih rado poslušati i pomoći im da se napokon prihvate, izađu iz ormara ako je to potrebno, i pokušaju živjeti život ispunjen ljubavlju, a ne mržnjom", poručio je Martinović.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.