Image

Osebujni brački svećenik Andro Ursić i ovog je ljeta izdao Mozaik, list župe i grada Supetra.

Svećenik i njegov Mozaik postali su poznati prošle godine kada je Ursić u svom listu (u kojemu je glavni urednik i autor) slikovito opisivao homoseksualne odnose. 

Glavni komentar u najnovijem broju posvećen je Zakonu o suzbijanju diskriminacije, koji je već dugo kamen spoticanja u odnosima između države i Crkve. Supetarski župnik ističe da Europa ulaže sve napore u promicanju tolerancije, a istodobno unosi nebulozne zakone.

Kako prihvatiti odredbu u Zakonu o suzbijanju diskriminacije koja štiti osobe istog spola čiji je cilj voditi ljubav u izopačenom i neprirodnom odnosu, pita se Ursić, te dodaje da državne institucije koje štite Gay-pride zapravo štite nemoral i destrukciju neviđenih razmjera.

Budući da je priroda obdarila čovjeka - muškarca pozitivnim nabojima i vidljivo ga spolno odredila na spoj i komplementarnost sa ženskom osobom, onda takav ne može tražiti isti spol, tvrdi Ursić te zaključuje da je poremećen svaki muškarac koji traži isti spol. Zatim homoseksualca uspoređuje s automobilom koji ima pokvaren elektroničko-mehanički sklop.

"Dogodi se da se zbog kvara elektronike automobil zaustavi ili umjesto da se pokrene naprijed, vozi unazad. Kod homoseksualca je poremećena sinkronizacija između razumsko-osjećajnog, i s druge strane tjelesno-erotskog, pa je njima potreban psihoterapeutski tretman", piše Ursić, te dodaje da u Europi postoje zaštitari poremećenih stanja.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.