Image

U udrugu Polis aperta učlanilo se 200 policajaca i policajki. U EU postoji 14 udruga homoseksualaca u uniformi.

Milanski općinski policajac Fabrizio Calazza (33) našao se u nevolji. Ne zato što je u New Yorku u konkurenciji 46.000 kandidata (!, tvrdi Corriere della Sera) razglašen kao najseksi gay policajac na svijetu, nego zato što je tada paradirao u službenoj odori - a nije tražio dopuštenje da je koristi izvan svoga striktnoga radnog zadatka. Razlog je, tvrde drugi, u pizmi heteroseksualnih kolega kojima nije drago da ih se povezuje s Calazzinom spolnom orijentacijom.

Vijest je prispjela dan-dva pošto je najavljeno da se za četiri petka u Bologni sastaju predstavnici homoseksualnih u talijanskim državnim odorama: vojnoj, karabinijerskoj, financijskoj, policijskoj.

Kane sastaviti statut udruge Polis aperta i pripremiti program inicijativa za kolektivni “coming out”, kojim se nadaju nadvladati bojazni od puzeće diskriminacije, kako je  objasnio čelnik udruge Nicola Cicchitti. Zasad se učlanilo dvjestotinjak osoba.

U drugim evropskim zemljama već su počeli, a prednjači Španjolska, čija je udruga Gaylespol organizirala međunarodni kongres u Barceloni i pozvala inozemne kolege, ponajprije policajce, da iziđu na vidjelo. U Italiji su sve dosad nećkali, ali sada procjenjuju da je to manje zlo nego stalno bilo hiniti, bilo trpjeti diskriminaciju od heteroseksualnih policajaca.

Homoseksualni policajci su “resurs a ne problem”, tvrde organizatori i najavljuju da će objasniti heteromurji kako reagirati kada su posrijedi nasilja ili diskriminacije nad homopopulacijom, baš kao u Španjolskoj, gdje tečajeve o suzbijanju diskriminacije drže pripadnici Guardie Civil orijentirani gay.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.