Image

Nakon što je prije nekoliko mjeseci u američkoj saveznoj državi Kaliforniji izglasan zakon koji dopušta brak između homoseksualnih parova, u planu je provođenje prijedloga po kojem će se taj zakon povući te će gay brakovi opet biti zabranjeni.

"Proposition 8" borit će se za ukidanje nedavno donesenog zakona te proglašenje protuustavnosti sklapanja gay brakova. Ovaj je prijedlog izazvao revolt ne samo među pripadnicima homoseksualne zajednice, već i kod Brada Pitta koji svojom donacijom želi spriječiti njegovo eventualno stupanje na snagu. 

Naime, holivudski ljepotan donirao je sto tisuća dolara u svrhu borbe protiv "prijedloga 8" kako on nikada ne bi stupio na snagu. Brad Pitt, koji je izjavio da se sa svojom životnom partnericom Angelinom Jolie neće vjenčati dok svi u SAD-u ne budu u mogućnosti stupiti u brak bez obzira na etničke ili seksualne razlike, želi osigurati da barem Kalifornija bude mjesto u kojem se parovi mogu vjenčati bez ikakvih zakonskih prepreka.

"Nitko nema pravo drugoj osobi uskratiti život, makar se ne slagali u stavovima. Svi ga imaju pravo živjeti onako kako žele dok god to ne štete drugim ljudima. Diskriminaciji nije mjesto u Americi i moj će glas biti za jednakost i protiv prijedloga promjene zakona", rekao je Pitt u svojoj službenoj izjavi.

Bradova je donacija dosad najveća donacija koju je kampanja protiv promjene spornog zakona dosad primila od neke zvijezde. Kampanja "No on 8", koja se bori za ukidanje "prijedloga 8", dosad je skupila više od 11,1 milijuna dolara, dok su pristalice prijedloga 8 sakupile preko 16,6 milijuna dolara. Pitt i Jolie, koji su nedavno donirali dva milijuna dolara za osnivanje klinike za oboljele od tuberkuloze i virusa HIV-a u Etiopiji, na listi najdarežljivijih slavnih osoba zauzeli su šesto mjesto jer su 2007. godine u humanitarne svrhe donirali čak 8,4 milijuna dolara.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.