Image

Steven Spielberg i njegova supruga Kate Capshaw dali su 100.000 dolara za podršku istospolnim brakovima uoči referenduma čiji je cilj zabraniti takve zajednice u Kaliforniji.

'Da, on i Kate su dali takav poklon', rekao je redateljev glasnogovornik Marvin Levy agenciji France Presse. Spielberg je zapravo ponovio djelo najslavnijeg američkog glumca Brada Pitta, koji je 100.000 dolara u znak podrške gay brakovima donirao još prošlog tjedna. Za očekivati je da će se i drugi holivudski glumci nastaviti trend. 

Homoseksualni brakovi legalizirani su u Kaliforniji u lipnju. Protivnici takvih zajednica prikupili su dovoljno potpisa kako bi zatražili održavanje referenduma i poništavanje odluke o legalizaciji koju je donio Vrhovni sud Kalifornije. Referendum pod nazivom 'Prijedlog 8' trebao bi se održati 4. studenog.

'Prijedlog 8 ima za cilj eliminiranje pravo svakog građanina da stupi u brak, bez obzira na njegovo seksualno opredjeljenje. Takvoj diskriminaciji nema mjesta u ustavu Kalifornije, niti u bilo kojem drugom', priopćili su Spielbergovi.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.