Image

Dva dana nakon napada na posjetitelje Sarajevo Queer Festivala, nastavljaju se proganjanja i zastrašivanja organizatora i gostiju festivala.

Prema informacijama iz izvora bliskih organizatoru, širom Sarajeva postoje organizirane grupe vehabija koje intenzivno prate kretanja ljudi dok se upućuju i telefonske prijetnje i zastrašivanja. Tijekom jučerašnjeg dana stizale su telefonske prijetnje organizatorima festivala a svi oni koji su se kretali po gradu, stalno su praćeni javlja sarajevo-x.com.

Prema nepotvrđenim najavama, radikalni islamisti i navijačke skupine iz drugih dijelova Federacije trebali bi danas organizirano doći autobusima u Sarajevo kako bi organizirale proteste protiv festivala.

Na YouTubeu jučer je bio objavljen video klip, montiran od službenog promotivnog video spota festivala, na kojem je bilo prikazano kako Svetlani Đurković, predsjednici Udruženja Q, nož odsijeca glavu. Video je ubrzo skinut i korisnik koji ga je postavio brzo je nestao, iako je video snimljen i do sada je već i u posjedu policije.

Odmah nakon dana otvorenja na kojem su napadnuti gosti ispred Akademije likovnih umjetnosti festival je zatvoren za javnost. Organizatori su najavili tužbe protiv medija koji su stvorili atmosferu linča i razbudili ekstremne snage koje su pribjegle nasilju.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.