Image

Portugalski je parlament u petak velikom većinom glasova odbacio prijedlog da se homoseksualnim parovima omogući sklapanje braka. Tamošnji socijalisti tvrde da 'još nije vrijeme'.

 

Mogućnost homoseksualnih brakova predložili su zeleni, komunisti i blok lijevih stranaka. Vladajući socijalisti predsjednika Vlade Josea Socratesa odbacili su taj prijedlog, a pridružile su im se i konzervativne oporbene stranke.

Predstavnici socijalista naglasili su da se načelno ne protive dopuštenju homoseksualnim parovima da sklapaju brakove, ali smatraju da sada nije trenutak za to. Najprije se u portugalskom društvu treba održati temeljita rasprava o toj temi, a nje još nije bilo.

U susjednoj Španjolskoj socijalisti predsjednika Vlade Josea Luisa Rodrigueza Zapatera prije više od tri godine omogućili su homoseksualnim parovima da sklapaju brakove. Španjolska je, osim toga, jedna od malobrojnih zemalja na svijetu u kojoj istospolni parovi smiju posvajati djecu.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.