Image

Nizozemske gay skupine ove će godine po prvi puta u Amsterdamu organizirati  festival "Ružićasti Božić" čija će najveća atrakcija biti jaslice s dva Josipa i dvije Marije.

Desetodnevni festival uključivat će također brojne partije, filmove s homoseksualnom tematikom, klizanje na ledu, štandove i vjerske obrede.

čelnik skupine ProGay Frank Van Dalen objasnio je kako bi program homoseksualcima trebao omogućiti veći izbor zabave tijekom blagdana. Također bi trebao navesti ljude da promisle o homoseksualnosti i religiji."Bit Božića nije samo u vjeri već i u ljubavi i obitelji, a da ne spominjemo kupovanje. Dvojica muškaraca ili dvije žene danas mogu zasnovati obitelj čak s djecom", rekao je Van Dalen.

Neke kršćanske skupine već su prosvjedovale protiv najavljenog festivala. Christians for Truth je objavila da se ideja izruguje ključnim koncepcijama evangelizma.

Gay brakovi u Nizozemskoj su legalizirani 2001., a pravila za usvajanje djece ista su za homoseksualne kao i za heteroseksualne parove.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.