Image

Nizozemske gay skupine ove će godine po prvi puta u Amsterdamu organizirati  festival "Ružićasti Božić" čija će najveća atrakcija biti jaslice s dva Josipa i dvije Marije.

Desetodnevni festival uključivat će također brojne partije, filmove s homoseksualnom tematikom, klizanje na ledu, štandove i vjerske obrede.

čelnik skupine ProGay Frank Van Dalen objasnio je kako bi program homoseksualcima trebao omogućiti veći izbor zabave tijekom blagdana. Također bi trebao navesti ljude da promisle o homoseksualnosti i religiji."Bit Božića nije samo u vjeri već i u ljubavi i obitelji, a da ne spominjemo kupovanje. Dvojica muškaraca ili dvije žene danas mogu zasnovati obitelj čak s djecom", rekao je Van Dalen.

Neke kršćanske skupine već su prosvjedovale protiv najavljenog festivala. Christians for Truth je objavila da se ideja izruguje ključnim koncepcijama evangelizma.

Gay brakovi u Nizozemskoj su legalizirani 2001., a pravila za usvajanje djece ista su za homoseksualne kao i za heteroseksualne parove.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.