Image

U svom blagdanskom obraćanju Kuriji, papa Benedikt XVI. poručio je da je spašavanje čovječanstva od homoseksualnog ponašanja isto tako značajno kao i spašavanje kišnih šuma.

Naime, Benedikt XVI. je ponašanje izvan tradicionalnih heteroseksualnih veza ocijenio kao "uništavanje Božjeg djela". Dodao je i da je uloga Crkve zaštiti čovjeka od uništenja te da je neophodna "neka vrsta ekologije čovjeka", prenosi agencija Tanjug. 

Katolička crkva uči da homoseksualnost sama po sebi nije grijeh, ali da homoseksualno ponašanje jest i protivi se brakovima osoba istog spola, naveo je Reuters. Pitanje homoseksualaca i njihovih prava uvijek je vruće pitanje za Vatikan, no ono se posebno aktualiziralo posljednjih tjedna kada su Francuska i Nizozemska inicirale u UN-u deklaraciju kojom se potvrđuje da međunarodna zaštita ljudskih prava uključuje seksualnu orijentaciju i rodni identitet.

Deklaraciju nije potpisalo 60 članica UN, među kojima veliki broj arapskih i afričkih zemalja, ali i SAD, Rusija i Kina. Crkva smatra da takva deklaracija podrazumijeva legalizaciju homoseksualnosti.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.