Image

Devetorica homoseksualaca u Senegalu osuđena su na višegodišnje zatvorske kazne zbog sudjelovanja u postupcima "protiv prirodnog poretka", objavljeno je u četvrtak.

U većinski muslimanskom Senegalu homoseksualnost je zakonom zabranjena i kažnjava se zatvorskom kaznom do pet godina. 

Na suđenju devetorici muškaraca sudac je međutim izrekao višu kaznu od predviđene i svakog od optuženih osudio na po osam godina zatvora, opravdavši tu odluku tvrdnjom da optuženi pripadaju zločinačkoj organizaciji, priopćilo je Međunarodno povjerenstvo za ljudska prava homoseksualaca i lezbijki (IGLHRC).

Homoseksualnost je zakonom zabranjena u većini afričkih država, a poznati slučajevi homoseksualnosti izazivaju diskriminaciju a povremeno i nasilje. Predsjednik Gambije prošle je godine izjavio da će svim homoseksualcima odrubiti glave ako ne napuste njegovu zemlju.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.