Zvijezda serije/filma "Seks i grad", Cynthia Nixon, dobit će nagradu za borbu za prava lezbijki i gejeva na 21. Glaad Media Awardsu u ožujku, piše FemaleFirst.

Glumica je, podsjetimo, priznala da je lezbijka nakon što je 2003. godine prekinula vezu s dugogodišnjim partnerom Dannyjem Mozesom. Nakon priznanja, glumica se žestoko borila za prava gay parova zbog čega će joj biti uručeno priznanje Vito Russo Award na ceremoniji u New Yorku. 

– Cintyhia Nixon je bila glas i ‘odvjetnik’ koji je uspio promijeniti kulturološke stavove o našoj zajednici. Ona je savršen primjer kako se može promijeniti stav mnogih, ako otvoreno ispričate svoju priču, odnosno u svakoj prilici govorite o jednakim pravima na brak. Naše je zadovoljstvo da joj možemo odati počast - kazao je Jarret Barrios, predsjednik Glaad-a.

Na istoj će ceremoniji biti dodijeljene i počasti cijeloj postavi brodvjeskog mjuzikla Kosa, zbog njihove posvećenosti upozoravanju na potrebu izjednačavanja bračnih prava. Voditelj ceremonije, koja će se održati 13. ožujka, bit će Alan Cumming. Osim u New Yorku, ceremonije će se održati i u Los Angelesu i San Franciscu.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.