www.stream-xnxx-porn.com

mamicJutros je na Županijskom sudu u Zagrebu održano prvo ročište u postupku koji se vodi povodom tužbe za diskriminaciju temeljem spolne orijentacije protiv Zdravka Mamića, izvršnog dopredsjednika NK Dinamo. Budući da se tuženik nije pojavio na ročištu iako je riječ o hitnom postupku, odvjetnice tužitelja – Centra za LGBT ravnopravnost (LORI, Zagreb Pride i Queer Zagreb) i Centra za mirovne studije – nisu dobile pravo na uvid u sudski spis te zbog toga što je sud prethodno ročište zakazao za 4. veljače, na kojemu se sutkinja nije pojavila, odvjetnica Lina Budak koja zastupa Centar zatražila je na današnjem ročištu izuzeće sutkinje Jadranke Travaš zbog sumnje u njezinu nepristranost.

Podsjetimo, tužba protiv Mamića podnijeta je zbog njegovih izjava da gej muškarci "ne mogu biti članovi njegove reprezentacije" već mogu biti "baletani, tekstopisci ili novinari".

U svojoj tužbi Centar za LGBT ravnopravnost i Centar za mirovne studije traže zabranu daljnjeg istupanja Zdravka Mamića u medije na način da osobe diskriminira po osnovi spolne orijentacije, te da u dnevnim novinama o svom trošku objavi javnu ispriku radi davanja takvih izjava.

Ovom tužbom javnosti žele poslati poruku da u Republici Hrvatskoj nitko ne smije biti omalovažavan i vrijeđan zbog odabira svoje profesije, niti na temelju seksualne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja.

Pozivaju i sve novinare/ke, tekstopisce/kinje i balerine/baletane da stanu u obranu digniteta svojih profesija i tako ne dopuste da divljaštvo i primitivizam i dalje vlada hrvatskim medijskim prostorom.

(Foto: Jutarnji List)

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.