dugini_kolaciciUčenicima jedne katoličke srednje škole u Kanadi rečeno je da u svojoj kampanji protiv homofobije ne smiju koristiti motive duge, no oni su pronašli domišljatu alternativu.

Naime, šesnaestogodišnja Leanne Iskander osnovala je neformalnu grupu gej i heteroseksualnih učenika. Nakon što su istaknuli znakovlje i postere s duginim bojama, školsko joj je vijeće priopćilo da ne smiju koristiti takve motive, piše advocate.com

"Rekli su da su dugine boje povezane s Prideom, a postoji toliko drugih stvari s kojima možete povezati dugu. To je apsurdno", izjavila je.

Međutim, učenici su se dosjetili kako zaobići taj smiješni naputak: ispekli su kolačiće i premazali ih raznobojnim glazurama, izložili i prodavali drugim učenicima za 50 centa po komadu. Tako su uspjeli prikupiti 200 dolara koje su željeli darovati organizaciji LGBT Youth Line, no opet su naišli na zapreku – rečeno im je da novac smiju donirati isključivo katoličkom skloništu za beskućnike!

Učenici su također rekli kako su bili spriječeni u povezivanju s LGBT organizacijom Queer Ontario koja im je pokušala dati informacije za njihovu kampanju protiv homofobije. Većina materijala odbijena je.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.