homofobija_skolaUčiteljica Suran Dickson pokrenula je humanitarnu akciju i niz edukacija na kojima će gostovati osobe LGBT orijentacije, prijatelji i podržavatelji, a u svrhu smanjenja homofobije na školskim hodnicima.

Kako prenosi g3mag, Dickson je iskusna učiteljica s 12 godina radnog iskustva u školama, na lokacijama kao što su London i Novi Zeland. U svom radu se često susretala sa slučajevima homofobije koji se nisu pravilno adresirali, a neki od njih su završili i samoubojstvom zlostavljanih učenika.

Njeno iskustvo podupiru podaci organizacije Stonewall koji pokazuju da je 40% učitelja u osnovnoj školi te 90% profesora u srednjim školama svjedočilo homofobiji među učenicima, no često je reakcija izostala jer nisu educirani o pravilnom načinu postupanja u takvoj situaciji.

Projekt koji je Dickson nazvala „Diversity Role Models“ nije namijenjen isključivo senzibilizaciji učenika već i edukaciji učitelja i profesora, kao i pružanju nade onima koji se osjećaju izoliranima u svojim zajednicama zbog svoje seksualne orijentacije.

„Čvrsto vjerujem da ćemo smanjiti negativne statistike ako mladim LGBT osobama damo priliku da vide pozitivne uzore u drugima koji su kao i oni. Želimo im pokazati da je moguće imati sretan i uspješan život u okruženju prijatelja i obitelji. Također, treba potaknuti sve učenike da budu empatični i podržavaju sve ljude bez obzira na različitosti“, objasnila je Dickson.

„Diveristy Role Models“ trenutno je u potrazi za donacijama. O projektu možete više saznati na web stranici diversityrolemodels.org.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.