ladygaga2Lady Gaga nastavlja promovirati borbu protiv zlostavljanja gej tinejdžera i poticati njihovo samoprihvaćanje, pa je tako najavila osnivanje zaklade "Born This Way".

Pjevačica će iskoristiti LGBT himnu i album "Born This Way" kao naziv neprofitne organizacije koja će se baviti osnaživanjem mladih i pitanjima poput samopouzdanja, anti-bullyinga, mentorstva i razvoja karijere.

Gaga će Zakladu koordinirati osobno, uz pomoć svoje majke Cynthije Germanotte. "Nadamo se da ćemo uspjeti postaviti 'normu' za hrabrost i ljubaznost koja će imati odjeka u široj zajednici te tako zaštititi sve žrtve zlostavljanja", izjavila je Gaga za AP.

Zaklada će surađivati s nekoliko partnera, među kojima su zaklade "John D. & Catherine T. MacArthur Foundation" i "California Endowment" te "Berkman Center for Internet & Society" pri Harvardu.

"Lady Gaga će pružiti podršku svim mladima koji se osjećaju napušteno, odbačeno, bez podrške, izolirano ili zlostavljano", rekao je dr. Bob Ross, predsjednik zaklade "The California Endowment", i dodao da je "ovakva vrsta vodstva potrebna u današnjem svijetu".

Zaklada će službeno krenuti s radom tijekom sljedeće godine.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.