twitterPremda se na uglednim listama najmoćnijih, najutjecajnijih i drugih "naj" osoba mogu naći lezbijke i gejevi, kolumnist Huffington posta Laurence Watts sastavio je vlastiti popis najutjecajnijih LGBT tviteraša.

Krajem listopada britanski je Independent objavio Pink List, svoju godišnju listu istaknutih lezbijki i gejeva, a sličnu stvar je napravio magazin OUT prije oko godinu dana. No, kako kaže Watts, problem s takvim listama jest taj što su neizbježno subjektivne. Kako se zapravo može izmjeriti nečiji utjecaj i rangirati ljude prema toj osnovi? Primjerice, na Pink List namjerno nisu uvrštena imena poput Georgea Michaela, Eltona Johna i Iana McKellena, i to kako bi se dala šansa "neopjevanim herojima".

Osim toga, u suvremenom globaliziranom svijetu nacionalne granice iz dana u dan sve su manje važne. Bi li britanski Pink List trebao isključiti Chrisa Colfera samo zato što nije Britanac? Svaku epizodu serije Glee u Ujedinjenom Kraljevstvu pogleda oko milijun i pol ljudi, pa kako bi se onda moglo reći da on i njegova glumačka partnerica Jane Lynch tamo nisu utjecajni?

Zato se Watts dosjetio Twittera jer on omogućava jednostavnu usporedbu, i sastavio listu 30 najutjecajnijih LGBT osoba:

 twitter_pop

Za uvrštavanje na listu trebalo je imati više od 150.000 sljedbenika. A kako LGBT tviteraši stoje u usporedbi s heteroseksualnim zvijezdama? Lady Gaga uvjerljivo vodi pred Justinom Bieberom 14 188 793), Katy Perry (11 785 246) i Barackom Obamom (10 972 234), a Eminem (7 042 681) pak ima manje sljedbenika od Ellen DeGeneres.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.