Foto: youtubeDvije mornaričke časnice ušle su u povijest poljubivši se na pristaništu po dolasku ratne mornarice. Njihov poljubac je prvi takav otkako je gejevima i lezbijkama dopušteno služiti američku vojsku.


Mornarička časnica Marissa Gaeta (23), koja je na moru provela 80 dana, iskoristila je svoje pravo i prva među svojim kolegama poljubila partnericu Citlalic Snell (22) u javnosti. Kako prenosi BBC, par je rekao da su na ovaj trenutak čekale dugo vremena.

Zakon "Don’t Ask, Don’t Tell" ukinut je u rujnu ove godine, nakon višegodišnjeg pregovaranja. Tim događajem američki vojnici i vojnikinje dobili su pravo deklarirati se kao se gejevi/lezbijke i otvoreno služiti vojsku.



Na pristanište Virginia Beach pristiglo je nekoliko desetaka građana koji su čekali svoje članove obitelji na povratku iz misije. Kad su se djevojke zagrlile i poljubile, svi su zapljeskali i vrisnuli pružajući im podršku.

Gaeta i Snell izjavile su da su presretne što konačno mogu biti iskrene i otvorene o svom odnosu. "Lijepo je kada možeš biti ono što jesi. Dugo smo na ovo čekale", rekla je presretna Gaeta.

Snell je priznala kako je zbog ovog događaja nervozna još otkako ju je Gaela nazvala dan ranije i najavila poljubac. "Malo sam nervozna, ali sam na ovo čekala 80 dana", rekla je Snell.

Glasnogovornica mornarice kazala je za Reuters da vojska "inače ne bilježi ovakve događaje", ali ovo će sigurno dokumentirati kao prvi istospolni poljubac. "Za mornaricu je ovo bio samo još jedan doček", izjavila je glasnogovornica Sylvia Landis.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.