Dubrovački dnevnik u ponedjeljak je donio vijest o skupocjenoj vili Željke Markić na otoku Šipanu. Najnovije informacije koje su uspjeli prikupiti kažu da je velebno zdanje bespravno sagrađeno.

"Tvrtka Sermon cro d.o.o. iz Zagreba, Donje Svetice 46c, podnijela je zahtjev za legalizaciju nezakonite rekonstrukcije postojeće zgrade kat.oznake čest.zgr. 155 k.o. Suđurađ u Suđurđu na adresi Fratija 5. Postupak je u tijeku, još nije doneseno rješenje o ozakonjenju", otkrila je Dubrovačkom dnevniku Silva Vlašić, pročelnica dubrovačkog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja.

Pročelnica nije pojasnila što je to bespravno rekonstruirala tvrtka Sermon u vlasništvu Željke Markić, ali neslužbeno se doznaje da je stara mlinica višestruko preizgrađena te da je prisilno privatiziran pristupni put. Iz Grada Dubrovnika su potvrdili da je Markić krenula u izgradnju bez ijedne dozvole.

Markićkini sudjedi, obitelj Arkulin, kazali su da je ona bespravno zaposjela pristupni put nedaleko njihove kuće. Dodali su da su radovi trajali tri godine, te da su tek nedavno završeni. Znači, Željka Markić je ilegalno napravila kuću u vrijeme kad se na sva zvona govori o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata.

Dubrovački dnevnik piše da ih cijela priča podsjeća na Ivicu Mudrinića i Kornate. "Mi ćemo, unatoč sve strožim zakonima, bespravno sagraditi nekretninu, pa ćemo je lako legalizirati, kao da se rugaju zakonu Mudrinić i Markić", navodi se.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.