Premda se prema popisu stanovništva iz 2012. procjenjivalo kako u SAD-u ima 182.000 vjenčanih istospolnih parova, najnoviji podaci otkrivaju kako je ta brojka značajno porasla.

Podaci Zavoda za popis stanovništva dopunjeni su statistikama Istraživanja američkog društva od 2013., pa je tako sad poznato da je Americi gotovo 252.000 istospolnih parova ozakonilo svoje veze. Kako javlja portal Gay Star News, ta brojka ne uključuje parove koji su se vjenčali i kasnije rastali.

Sve do svibnja ove godine američki je Zavod za popis stanovništva jednako kategorizirao vjenčane i nevjenčane parove, što je otežavalo dobivanje precizne slike o tome koliko zapravo ima onih vjenčanih.

Podsjetimo, prva američka država koja je ozakonila bračnu jednakost bio je Massachusetts, i to u svibnju 2004. godine.Trenutačno je bračna jednakost ozakonjena u 19 američkih država, a u još 12 zabrane sklapanja istospolnih brakova sudskim su putem poništene, no konačan ishod ovisi o žalbenim postupcima koji su u tijeku.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.