Dvije nove studije koje je objavio Williams Institut s Pravnog fakulteta na UCLA-u donose procjene ukupnog broja LGBT osoba u SAD-u te broja istospolnih parova, vjenčanih i nevjenčanih.

Prema procjenama temeljenih na anketama i popisima, u SAD-u se između 5,2 i 9 milijuna osoba identificira kao LGBT. Od 2013. godine, 124.000 istospolnih parova se vjenčalo i odgaja više od 30.000 djece.

Gary J. Gates autor je studija i smatra da novi podaci o LGBT populaciji mogu bitno pomoći u aktualnim debatama oko bračne jednakosti i roditeljstva za LGBT osobe, kao i u pristupu zdravstvenoj skrbi te nizu drugih domena u kojima postoji diskriminacija spram LGBT populacije.

Tako je ustanovljeno da udio LGBT populacije varira između 2,2 i 4 posto unutar ukupnog broja stanovnika te da se mlađa populacija slobodnije identificira kao LGB.

U 2013. procjenjuje se da je u SAD-u bilo 690.000 istospolnih parova od kojih je 124.000 bilo vjenčano. U posljednje tri godine, broj vjenčanih porastao je za 50 posto. Ukupno, broj djece koju odgajaju istospolni partneri procjenjuje se na 200.000 (30.000 unutar bračne zajednice). LGT osobe, koje nisu u paru, odgajaju između 1 i 1,2 milijuna djece.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.