Organizacija ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) koja upravlja novim domenama na internetu, odbila je dodijeliti u cijelosti domenu ".gay" LGBT zajednici.

Inicijativa dotgay.com imala je za cilj da se LGBT zajednici dodijeli čitava domena, a onda bi udruge prijavljene na toj domeni dobivale dvije trećine prihoda od domene. No domena je stavljena na dražbu i mogli bi je kupiti tvrtke koje nemaju nikakve veze s LGBT aktivizmom, izvještava AFP.

Svoju odluku organizacija ICANN objasnila je tako što bi se domena .gay odnosila na premali broj osoba (oko sedam milijuna), a u toj skupini su transrodne osobe i saveznici koji nemaju direktne veze s terminom "gay".  

Slijedom te odluke, iznijele su se u medijima hipoteze da bi domenu mogla kupiti gej porno industrija ili čak antigej skupine. Podsjeća se da je ICANN svojevremeno dodijelio domenu .eco zelenim aktivistima bez navođenja argumenata o brojnosti.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.