Američka vlada najavila je u subotu da će priznati istospolne brakove u još šest saveznih država što znači da je bračna jednakost zasad formalno uvedena u 32 od 50 država
Početkom listopada je Vrhovni sud odbio tužbe pet država koje su tražile zabranu sklapanja istospolnih brakova (Indiana, Utah, Oklahoma, Virginia, Wisconsin). A ovog vikenda je ministar pravosuđa Eric Holder na listu dodao još šest država, Aljasku, Arizonu, Idaho, Sjevernu Karolinu, Zapadnu Virginiju i Wyoming. 
 
Tim potezom nije samo narastao broj država u posljednjih mjesec dana (s 19 na 32), već su istospolni parovi u tim državama ostvarili pravo i na bračne beneficije. 
 
Kako izvještavaju agencije, Holder je dodao: "Radimo što brže možemo kroz vladine agencije da bismo osigurali da istospolni parovi u tim državama mogu ostvariti sve beneficije koje jamči federalni zakon.“ 
 
U preostalih 18 država u tijeku su sudski procesi oko zabrane istospolnih brakova jer Vrhovni sud nije uveo bračnu jednakost na federalnoj razini.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.