U beskrajni web prostor lansirana je prva internetska domena .lgbt, koji dan prije službenog javnog predstavljanja koje je zakazano za 10. veljače, priopćili su iz konzultantske tvrtke Out Now Consulting, koji su i ponosni vlasnici prve internetske stranice na svijetu smještene na toj domeni.

LGBT je prva adresa na internetu koja je kreirana posebno za lezbijke, gej, biseksualne i trans* osobe. Koristeći pojam LGBT, domena jasno ukazuje kako je sadržaj na stranici namijenjen LGBT zajednici. Iz Out Nowa su odlučili predstaviti .lgbt web adresu i za promociju besplatnog globalnog izvještaja o raznolikosti na radnome mjestu, LGBT2020,koji govori o potrebi boljeg tretiranja LGBT zaposlenika.

"Out Now je nagrađen prvom .lgbt domenom na svijetu. U svemu što smo radili oduvijek smo se fokusirali na to kako LGBT osobama poboljšati život. U našoj kompaniji imamo izreku kako 'LGBT baca čaroliju na ljude'. Mi smo samo jedan od igrača u golemom globalnom društvenom pokretu promjene kojoj svjedočim čitavog života i doista je izvanredno koliko je LGBT zajednica danas puno bolje prepoznata kao važan dio društava diljem svijeta. Pred nama je još puno posla kako bi LGBT osobe u svakoj zemlji bile sigurne i osjećale se ravnopravno, a pokretanje ove domene je značajan korak naprijed kako bi se naše zajednice globalno združile, povezale, učile i gradile prepoznatljivost i uspješnost'', izjavio je Ian Johnson, izvršni direktor kompanije Out Now.

Učinkovita promocija jednakosti i podrške

Izjave podrške stigle uputio je i Brett Samuels, brand manager za domenu .lgbt iz tvrtke Afilias, koja upravlja domenom:

''Ponosni smo što možemo ponuditi novu internetsku adresu specijaliziranu za čitavu LGBT zajednicu. S prihvatljivom opcijom korištenja, domena .lgbt je zaštićeno mjesto za prikaz različitih inicijativa ili drugih sadržaja povezanih s LGBT zajednicom, koja vam odmah jasno nudi LGBT dobrodošlicu i učinkovitu promociju jednakosti i podrške'', istaknuo je u priopćenju.

Na adresi OutNow.LGBT već je zabilježeno na stotine zahtjeva za preuzimanjem izvještaja LGBT2020.

Udruge, tvrtke, organizacije i svi ostali koji su zainteresirani za korištenje domene .lgbt za povezivanje sa zajednicom mogu se dodatno informirati na get.lgbt. Registracija domene trenutno je ograničena samo na nositelje zaštitnog znaka (trademarka), a javna registracija počinje od 10. veljače.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.