Christine Forster, sestra australskoga premijera Tonya Abbotta, predviđa kako će gej brak biti ozakonjen u Australiji do kraja godine i misli kako i njezin brat zna da je to neizbježno.

U intervjuu za emisiju Lateline, Forster, koja je zaručena sa ženom, je rekla i kako je predivno to što će se izmjene zakona o braku dogoditi za vrijeme vladavine konzervativnog i duboko religioznog premijera.

"To bi za mene bio jedan od trenutaka kojima bih se najviše ponosila u životu. Pomisao da će se to dogoditi za vrijeme mandata premijera Tonya Abbotta ... mislim da je to sasvim prikladno. Mislim da će i on naposljetku shvatiti da je to dobro i pravedno prema svima i da je to sjajna stvar za Australiju", prenosi ABC.

Pozvat će brata na vjenčanje

Rasprava o gej brakovima razbuktala se nakon velike pobjede na referendumu za bračnu jednakost u Irskoj. Premijer Abbott je rekao kako je za takvu odluku potrebna dvostranačka podrška. Forster, koja je gradska vijećnica Liberalne stranke u Sydneyu, kaže da je irski referendum bio svojevrsna prekretnica, no ne vjeruje kako je to promijenilo osobni stav njezinog brata, premijera Abbotta prema istospolnom braku. No, smatra kako Abbott neće voditi kampanju protiv promjene.

"Nije na Tonyu da dopusti ili zabrani bilo što. To će se raspraviti i o tome će se odlučiti unutar stranke. Vjerujem kako mišljenje starijih političara ima određenu težinu kao i mišljenje stranačkog vođe, no o tome će se raspravljati i sigurna sam da će tu biti čitav niz različitih mišljenja", rekla je Forster.

S partnericom Virginiom će se vjenčati nakon što se u Australiji promjeni zakon, a tom će svečanom činu svjedočiti i njezin brat, premijer Abbott.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.