U velikoj konkurenciji između čak 293 škole iz 17 zemalja slogani maturanata Gospodarske škole Varaždin i učenika sedmog razreda OŠ "Stjepan Radić" iz Imotskog odabrani su među pet najboljih na natjecanju "Neka se tvoj glas čuje" EU projekta LADDER.

Cilj natjecanja bio je iznjedriti slogan koji će potaknuti interes i povećati razinu informiranosti o razvojnim temama kao što su ljudska prava, migracije, borba protiv siromaštva, tolerancija, zaštita okoliša, recikliranje, organska hrana i slično.

Jedan od pet najboljih slogana u europskom projektu LADDER "Neka se tvoj gas čuje" osmislile su učenice i učenik 4.h razreda Gospodarske škole Varaždin Eni Anđel, Jelena Buden, Filip Hadrović, Martina Končevski, Monika Kuzmić, Dalija Poustecki, Danica Štriga i Anamarija Žuliček, a glasi:

"Don’t let your eyes cover your heart with judgement", navodi se na stranicama te škole, a varaždinski su maturanti osmislili i video pod nazivom "Tolerancija".

Iz Hrvatske su u ovom projektu sudjelovale 42 škole, a među pet najboljih na ovom naatjecanju je i crtež sa sloganom 13-godišnjeg Andrije Aračića, učenika sedmog razreda Osnovne škole "Stjepan Radić" u Imotskom, objavljeno je na stranicama škole.

Andrijin slogan glasi: "Different religions, languages, skin colours; but we all belong to one human journey. Together we achieve more!"

U prvih pet najboljih slogana bili su i oni učenika iz Irske, Rumunjske i Italije. Jedan od ciljeva spomenutog projekta LADDER prema vrijednostima Europske godine za razvoj 2015. jest upravo podići razinu svijesti javnosti o razvojnim temama. 

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

+2 # ired 2016-02-18 12:01
Ponosna sam da sam učiteljica iz Varaždina:-)
Odgovori | Report to administrator
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.