Nakon što je krajem prošle godine referendumom srušen zakon o bračnoj jednakosti, slovenska vlada nije odustala od namjere proširenja prava za istospolne zajednice. Upravo stiže vijest kako je vlada Mire Cerara dala "zeleno svjetlo" prijedlogu zakona o životnom partnerstvu.

Slovenska vlada je prihvatila prijedlog zakona o životnom partnerstvu parlamentarnog zastupnika Janija Möderndorfera, prema kojem bi istospolni parovi ostvarivali sva prava iz bračne zajednice, osim onog na posvajanje djece i medicinski potpomognute oplodnje, piše Večer.

Möderndorfer, inače zastupnik Stranke modernog centra premijera Mire Cerara, se nada kako bi se ovim zakonom ispravila nejednakost u pravima istospolnih parova, te da će to biti rješenje sve dok se u parlamentu ne izglasa novi zakon o punoj bračnoj jednakosti, nakon što je prvi takav prijedlog srušen na referendumu u prosincu prošle godine.

Tadašnji prijedlog zakona o bračnoj zajednici i obiteljskim odnosima srušen je na referendumu sa 63 posto glasova, međutim trećina birača u Sloveniji nije izišla na glasanje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.