Veliki zagovaratelj LGBT prava i bračne jednakosti, potpredsjednik SAD-a Joe Biden, prvi put se našao u ulozi matičara kako bi vjenčao dvojicu dugogodišnjih zaposlenika Bijele kuće, a ceremonija je održana u njegovoj rezidenciji.

Potpredsjednik SAD-a, Joe Biden, objavio je fotografiju sa svečane ceremonije na svom službenom Twitter profilu uz poruku: "Ponosan sam što sam vjenčao Briana i Joa u mojoj kući. Ne mogu biti sretniji, dvojica dugogodišnjih zaposlenika Bijele kuće, sjajni dečki". Čestitkama se pridružila i njegova supruga Jill napisavši: "Ljubav je ljubav!".

Sretni par, Brian Mosteller i Joe Mahshie, bliski su suradnici predsjednika Baracka Obame i njegove obitelji, a intimnom vjenčanju koje je održano u Bidenovoj rezidenciji, nazočili su i članovi njihovih obitelji, piše Pink News.

S obzirom kako se do sada nije našao u ulozi matičara, američki potpredsjednik je za ovu prigodu dobio privremenu dozvolu Okruga Kolumbija i time ispunio želju ovog istospolnog para da ih upravo on vjenča.

Biden je poznat kao dugogodišnji zagovaratelj LGBT prava, koji je imao veliki utjecaj i na promjenu mišljenja po pitanju bračne jednakosti i kod predsjednika Obame, kao i prilikom donošenja zakona protiv diskriminacije LGBT osoba na radnom mjestu. 

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.