Veliki zagovaratelj LGBT prava i bračne jednakosti, potpredsjednik SAD-a Joe Biden, prvi put se našao u ulozi matičara kako bi vjenčao dvojicu dugogodišnjih zaposlenika Bijele kuće, a ceremonija je održana u njegovoj rezidenciji.

Potpredsjednik SAD-a, Joe Biden, objavio je fotografiju sa svečane ceremonije na svom službenom Twitter profilu uz poruku: "Ponosan sam što sam vjenčao Briana i Joa u mojoj kući. Ne mogu biti sretniji, dvojica dugogodišnjih zaposlenika Bijele kuće, sjajni dečki". Čestitkama se pridružila i njegova supruga Jill napisavši: "Ljubav je ljubav!".

Sretni par, Brian Mosteller i Joe Mahshie, bliski su suradnici predsjednika Baracka Obame i njegove obitelji, a intimnom vjenčanju koje je održano u Bidenovoj rezidenciji, nazočili su i članovi njihovih obitelji, piše Pink News.

S obzirom kako se do sada nije našao u ulozi matičara, američki potpredsjednik je za ovu prigodu dobio privremenu dozvolu Okruga Kolumbija i time ispunio želju ovog istospolnog para da ih upravo on vjenča.

Biden je poznat kao dugogodišnji zagovaratelj LGBT prava, koji je imao veliki utjecaj i na promjenu mišljenja po pitanju bračne jednakosti i kod predsjednika Obame, kao i prilikom donošenja zakona protiv diskriminacije LGBT osoba na radnom mjestu. 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.