Novo istraživanje otkriva kako tijekom prošle godine jedna od četiri odrasle LGBTQ osobe u SAD-u ili njih otprilike 2,2 milijuna nisu imale dovoljno prihoda kako bi za sebe ili svoje obitelji osigurale svakodnevni obrok.

Stoga se državni Program pomoći u dodatnoj ishrani, SNAP, ranije poznat kao program bonova za hranu ili Food Stamps, pokazao od životnog značaja upravo za LGBTQ osobe, piše Human Rights Campaign (HRC).

"Više od jedne od četiri LGBT odraslih osoba, njih 27 posto, u dobi od 18 do 44 godina, bile su korisnici programa SNAP u usporedbi sa 17 posto heteroseksualnih korisnika iste dobne skupine", navodi se u izvještaju Instituta Williams.

"Problem je unutar same LGBT zajednice u većem postotku zamijećen kod pripadnika/ca određenih rasnih i etničkih manjina (42 posto Afroamerikanaca), žena (31 posto), samcima (30 posto) i onima s djecom (33 posto) koji su češće u situaciji da nemaju dovoljno prihoda za kupnju hrane", ističu.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.