www.stream-xnxx-porn.com

Nakon vijesti da će Ladislav Ilčić, bivši saborski zastupnik i šef Hrasta, postati savjetnikom ministra vanjskih i europskih poslova, Davora Ive Stiera, i to za honorar od 10.000 kuna mjesečno, reagirale su udruga Kontra i Ženska mreža Hrvatske.

Stier je tu informaciju potvrdio za Media Servis, kazavši kako je Ilčić "angažiran u segmentu pitanja ljudskih prava i pripreme za uži kabinet".

Stoga su Kontra i Ženska mreža Hrvatske od premijera Andreja Plenkovića zatražile da to imenovanje spriječi, jer se, navode među ostalim, javno djelovanje Ladislava Ilčića svodi se na napade na prava žena i manjina i dokidanje već stečenih civilizacijskih standarda.

Izražavaju prosvjed i zabrinutost za ljudska prava u RH jer Ladislav Ilčić svojim javnim istupima i djelovanjem zastupa isključivo stavove radikalnih vjernika i suprotstavlja se zaštiti ljudskih prava žena, lezbijki i gejeva i migranata.

"Ladislav Ilčić javno proglašava međunarodnopravne dokumente UN-a i Europske unije koji se tiču rodne ravnopravnosti i ljudskih prava žena nepoželjnom “rodnom ideologijom”. Godinama se protivi suvremenom odgoju i obrazovanju temeljenom na znanstvenim postignućima i na pravima djece i mladih na objektivno i neideologizirano obrazovanje", stoji u dopisu.

Srozavanje standarda zaštite ljudskih prava u RH

Javno djelovanje Ladislava Ilčića (inače glazbenika), kažu dalje iz Kontre i ŽMH, svodi se na napade na prava žena i manjina te dokidanje već stečenih civilizacijskih standarda: "S obzirom na navedeno možemo samo zaključiti da imenovanje Ladislava Ilčića za savjetnika Vlade znači negiranje ljudskih prava i ravnopravnosti spolova kao službene politike Vlade".

Podsjećaju još jednom da Vlada ima obvezu štititi ljudska prava svih građana i građanki bez obzira na rod, spolnu orijentaciju ili porijeklo.

"Republika Hrvatska potpisnica je međunarodnih dokumenata za zaštitu ljudskih prava i mora ih provoditi. Djelovanje Ladislava Ilčića u suprotnosti je s ustavnom vrednotom ravnopravnosti spolova i jednakosti svih građana i građanki RH. Takvi su stavovi suprotni i međunarodnim konvencijama kojih je Hrvatska obveznica provedbe, prije svega UN 'Konvencije o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena' (CEDAW, 1979.) te Rezolucije Vijeća Europe 1464 (2005) 'Žene i religija u Europi'", podsjećaju i završno poručuju:

"Stoga tražimo od predsjednika Vlade da zaustavi ovo imenovanje i spriječi daljnje srozavanje standarda zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.