Prema novoj odredbi u Ujedinjenom Kraljevstvu, sve tvrtke s više od 250 zaposlenika moraju objaviti izvještaj o (ne)razmjeru između plaća zaposlenica i zaposlenika. Izvješća za prošlu godinu otkrivaju da su žene značajno potplaćene u velikim diskografskim kućama poput Warner Musica, Universala i Sonyja.

Brojke otkrivaju da zaposlenice Warner Musica zarađuju 49% manje nego njihovi muški kolege, dok je taj postotak u Universalu 29,8, a u Sonyju 22,7. U BBC-u, koji se nedavno osramotio kad je otkriveno da je Johnu McEnroeu isplatio deset puta veću plaću nego Martini Navratilovoj za isti posao, žene su plaćene 10,7% manje, no svejedno su izjavili da je to problem koji se treba brzo riješiti i ispraviti, javlja portal Pitchfork.

U Warneru rekordan nesrazmjer

Kao razlog ovolikih razlika u plaćama viša direktorica ljudskih resursa u Universalu Morna Cook navodi činjenicu da je mnogo manje žena zaposleno na visokim pozicijama nego što je slučaj s muškarcima, što nastoje ispraviti. Cook tvrdi da su uvedene razne mjere kako bi se povećala jednakost i raznolikost zaposlenika u tvrtki.

Osobito su porazni statistički podaci vezani za stimulacije. Naizgled problem ne postoji – u Universalu je stimulirano 74% muškaraca i žena, u Sonyju 75,3% rukovoditeljica, a 74,3% rukovoditelja, dok je u Warneru stimulaciju dobilo 74% žena i 85% muškaraca. Međutim, iznos tih dodataka mnogo je manji za žene – u Universalu su žene dobile 49,2% manje stimulacije, u Sonyju 45%, dok je u Warneru nerazmjer rekordnih 82%!

Masha Osherova, izvršna potpredsjednica za ljudske resurse u Warneru, izjavila je da brojke ukazuju na to da je neophodno da se promjene vezane za rodnu ravnopravnost u toj tvrtki ubrzaju.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.