Image

Tko se ne sjeća Samanthe Fox i njezina hita “Touch me”? Objekt žudnje 80-ih još nije pao u zaborav - zbog njezina tijela, grudi, rapidnog uspona u svijet spektakla i svih naslovnica koje su joj posvećene, a među njima i ona Playboyeva.

Sve je počelo fotografijom za treću stranicu tabloida Sun kada je imala samo 16 godina. Danas su joj 43 i objavila je zaruke - s vlastitom menadžericom Myrom Stratton. Pop-zvijezda, koja svoj uspjeh temelji na imidžu seksi plavuše iz susjedstva, šokirala je fanove još prije šest godina, kada je priznala da je lezbijka. Tada je, naime, izjavila kako dom dijeli sa svojom menadžericom Myrom Stratton, ali iz razloga koji nemaju veze s poslom. 

- Ne mogu to dalje poricati. Svi znaju da volim Myru i s njom želim provesti ostatak života - izjavila je 2003., no prilično nevoljko i mlako. Jer tom su priznanju prethodila mnoga njezina opovrgavanja sve češćih glasina kako je žena čiji poster visi na zidovima mnogih dječačkih soba zapravo lezbijka.
“Ako sam bila u žiriju lezbijskog natjecanja ljepote ne znači da sam gay... Što god da jesam moja je privatnost”, izjavljivala je krajem 90-ih.

Potom je uslijedila nova (javna) era o njezinu seksualnom opredjeljenju i vjerovalo se da je biseksualnih sklonosti. Sve je ušutkala javnim priznanjem svoje veze s menadžericom, a za sve ljubavnik(c)e prije Stratton izjavila je: “S muškarcima sam uvijek čekala princa u sjajnom oklopu, ali to se nikad nije dogodilo. Onda sam upoznala Myru. Ona je moja princeza.”

Ipak, kao i mnoge slavne gay zvijezde, i S. Fox je profitirala na svojem seksi imidžu kojim je provocirala heteroseksualne muškarce. Iako je na kraju priznala svoje seksualno opredjeljenje, ne čudi da je toliko godina oklijevala to doista učiniti, jer ipak je riječ o pop-zvijezdi koja je prodavala milijune albuma s naslovima poput “Do Ya Do Ya (Wanna Please Me)”, “I Surrender (To the Spirit of the Night)”, “Hurt Me Hurt Me (But the Pants Stay On)”.

Maloljetnica s treće stranice tabloida postala je svojedobno, uz Margaret Thatcher i Lady Di, najfotografiranija žena u Velikoj Britaniji. Zaredale su joj se turneje po cijelom svijetu, u Indiji je srušila rekord Brucea Springsteena jer je nastupila pred 70 tisuća ljudi u tri različita grada, a sama se opisivala “prvom zapadnjačkom ženom koja se pojavila u bollywoodskom filmu”. Prsata Samantha danas je vijest zbog objave zaruka s dugogodišnjom partnericom, ali ima i ambiciozne poslovne planove.

Na njezinoj internetskoj stranici nalazi se plan turneje, a početkom ovog mjeseca održala je koncert u klubu u Riminiju. U prosincu dolazi u Rumunjsku, a dotad reklamira svoj posljednji CD “Angel with an Attitude album” i na njemu remikseve starih hitova, uključujući i najpoznatiji - “Touch me”.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.